De Indiase minister van Communicatie, Elektronica en Informatietechnologie, Ashwini Vaishnav, zei dat India de wereldleider op het gebied van 6G-technologie zou moeten worden, gezien het succes van het land op het gebied van innovatie.

De Vaishnav nam deel aan het conclaaf van ministers van Communicatie, dat werd gehouden in New Delhi, en was gewijd aan het onderwerp “Innovatie in telecommunicatie mogelijk maken om de digitale transformatie van de samenleving mogelijk te maken”.

“Enige tijd geleden heeft premier Narendra Modi ons een doel gesteld: op het gebied van vijfde generatie 5G-communicatie moeten we op één lijn staan ​​met de hele wereld, en in het geval van 6G moeten we het voortouw nemen. Op basis van dit doel hebben wetenschappers en ondernemers gewerkt en vandaag werd het concept van 6G gepresenteerd. Tot nu toe hebben we meer dan 127 patenten ontvangen voor 6G-technologieën ”, zei Vaishnav.

“Vandaag ontwikkelt India vol vertrouwen technologie. Neem industrieën als staal, spoorwegen en hernieuwbare energie, in elke sector begint India technologie te ontwikkelen in plaats van deze te lenen. Dit is een mentaliteitsverandering die de afgelopen acht jaar heeft plaatsgevonden”, voegde hij eraan toe.

Het evenement werd bijgewoond door communicatieministers en hoge regeringsfunctionarissen uit de hele Zuid-Aziatische regio, evenals vertegenwoordigers van de International Telecommunication Union (ITU). Tijdens de besprekingen werden de laatste ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie besproken, met de nadruk op opkomende technologieën, regelgevingskwesties en de rol van overheden bij het stimuleren van innovatie en groei. Ook stonden ze stil bij de uitdagingen waar de telecommunicatiesector voor staat.

Tijdens de besprekingen werd de noodzaak benadrukt van voortdurende investeringen in breedbandinfrastructuur, de ontwikkeling van onderwijs en digitale vaardigheden, en het belang van samenwerking tussen overheden, het bedrijfsleven en de samenleving bij het creëren van een gunstig klimaat voor digitale innovatie.

Het conclaaf werd afgesloten met toezeggingen om een ​​meer inclusieve en duurzame digitale toekomst te bevorderen en samen te werken aan een reeks kwesties, waaronder 5G, cyberbeveiliging en het gebruik van digitale technologieën voor sociale en economische ontwikkeling.

Vaishnav opende ook de 17e India Telecom 2023 International Exhibition, georganiseerd door de Telecommunications Equipment and Services Export Promotion Council (TEPC).

Het belangrijkste doel van het evenement was om startups en Indiase telecommunicatiebedrijven de mogelijkheid te bieden om potentiële buitenlandse kopers te ontmoeten.

Eerder opende premier Narendra Modi het regionale kantoor en innovatiecentrum van de International Telecommunication Union (ITU), een orgaan van de Verenigde Naties.

Tijdens hetzelfde evenement kondigde premier Modi belangrijke initiatieven van de centrale overheid aan, waaronder de lancering van het Bharat 6G Vision Document en de lancering van het 6G Testbed Project en de Call Before u Dig mobiele app. Dit is geschreven door ANI , een partner van het TV BRICS-netwerk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here