Geluk is een chemisch proces dat in de hersenen begint, volgens de Federal Chemistry Council (CFQ). De entiteit lanceert een boekje genaamd The Chemistry of Emotions waarin het benadrukt hoe belangrijk het is dat mensen hun welzijn up-to-date houden.

Het boekje beschrijft alle hormonen die door het menselijk lichaam worden geproduceerd en hoe ze onze fysieke en mentale toestand beïnvloeden, waarbij de verschillende gevoelens betrokken zijn die “we bij elke gelegenheid, gedurende de dag” ervaren, zei specialist Jonas Comin.

Comin wees erop dat endorfines, het gelukshormoon genaamd, helpen bij het overwinnen van verslavingen, het moduleren van pijn, het versterken van de immuniteit en de hersenfunctie, naast het verlichten van stress en spanning en het opwekken van gevoelens van plezier. Het bevordert ook het anti-aging effect en verhoogt het humeur en de fysieke en mentale weerstand.

“Wanneer we iets eten dat we lekker vinden, of wanneer we enige genegenheid ontvangen, of wanneer we in contact komen met de natuur, geven we dit hormoon af, en dit zorgt ervoor dat we ons ontspannen voelen, die staat van geluk in ons lichaam”, zei hij.

Afhankelijk van onze dagelijkse activiteiten en wat we binnenkrijgen, geven we deze hormonen vrij uit het lichaam, door de verschillende chemische reacties die plaatsvinden en daarmee wordt een gevoel van welzijn , plezier en een goed humeur gevormd.

Afhankelijk van het niveau waarop deze hormonen zich bevinden, veroorzaken ze het tegenovergestelde effect, benadrukte Jonas Comin. “Daarom is het altijd goed dat ze worden geproduceerd, zodat we ons lichaam kunnen bevrijden en altijd een bevredigend niveau hebben om ziekten zoals depressie te voorkomen”, adviseerde hij.

Als ze gedereguleerd zijn, zorgen deze chemische hormonen ervoor dat het lichaam reageert met een slecht humeur, irritatie, angst , slapeloosheid, stress, gebrek aan aanleg, verdriet en zelfs depressie.

Activiteiten

Over het algemeen moeten mensen, om een ​​bevredigend niveau van hormonen in het lichaam te hebben, een gezond en gevarieerd dieet volgen , gericht op kwaliteitsconsumptie.

Tegelijkertijd mag u de beoefening van fysieke activiteiten niet vergeten , gekoppeld aan endorfines, die ook het gevoel van geluk, welzijn en plezier reguleren. Comin benadrukte dat het, ongeacht welke fysieke activiteit wordt beoefend, in deze richting zal bijdragen.

De interpersoonlijke relatie zelf is een ander hoogtepunt voor wie streeft naar geluk en welzijn. Dat wil zeggen, contact hebben met de persoon die je leuk vindt, veroorzaakt ook het vrijkomen van endorfines.

Interpersoonlijke relaties zijn een ander hoogtepunt voor wie op zoek is naar geluk en welzijn / Brazilië met S

“Het is een gezamenlijke actie die helpt om deze hormonen in de ideale hoeveelheid in het lichaam te houden en een bevredigend resultaat te verkrijgen. We leven in de samenleving en we hebben deze set nodig. Een goed dieet, lichaamsbeweging en plezier hebben in de dingen van het leven, zoals samen zijn met iemand die je leuk vindt, naar muziek luisteren, dat wil zeggen dingen doen die je leuk vindt”.

Slaap verstoort ook het geluksgevoel. “Een goede slaapkwaliteit draagt ​​ook bij aan een betere kwaliteit van leven”, aldus de CFQ-adviseur. Gamma-Aminoboterzuur (Gaba) is de neurotransmitter van kalmte en ontspanning en verstoort de slaapkwaliteit.

Andere hormonen die verband houden met het welzijnsprobleem zijn oxytocine, dat zorgt voor een gevoel van liefde, plezier en genegenheid; dopamine, dat de stemming en gevoelens van tevredenheid reguleert; melatonine, dat onder andere veroudering tegengaat en slaap reguleert.

Het boekje The Chemistry of Emotions is integraal te lezen op de website van de gemeente .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here